Het bestaande gamma Originele BMW Motorrad accessoires en optionele extra’s biedt al een schat aan mogelijkheden om de R 18 en R 18 Classic naar eigen voorkeur aan te passen. Met de introductie van de optie 719 Parts voegt BMW Motorrad nu functies toe die het mogelijk maken om de motorfiets op het hoogste niveau aan te passen op basis van historische wortels. Per slot van rekening stond de interne code “719” bij BMW Motorrad al tientallen jaren geleden voor bijzonder hoogwaardige en exclusieve speciale uitrustingen, ongebruikelijke speciale wensen en unieke items.

 

Optie 719 Design Pakket AERO.
Het Option 719 Design Package AERO omvat de cilinderkopdeksels links en rechts, het voordeksel en de inlaatafdekking links en rechts. Alle onderdelen zijn vervaardigd uit aluminiumplaat met een geborsteld, kleurloos geanodiseerd oppervlak. De cilinderkopdeksels zijn voorzien van fijn bewerkte luchtroosters die doen denken aan de “streamliners” uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Het hoogtepunt is een badge op de voor- en zijkappen: Deze is gemaakt van massief koper dat is verchroomd en gedeeltelijk in wit is afgewerkt. De witte verf die de cijferreeks “719” omsluit, doet denken aan de historische emblemen die in die tijd gewoonlijk met email werden bekleed.

Optie 719-zadel.
Voor de nieuwe R 18 en R 18 Classic is de Option 719-zitting een bijzonder exclusief alternatief voor de standaardzitting. Naast de standaardzithoogte biedt hij geïntegreerde stoelverwarming en een fascinerende materiaalkeuze en afwerking. Zo worden bijvoorbeeld twee zwarte materialen gebruikt, die worden gecombineerd met diamantvormig gewatteerd reliëf. Een geborduurd BMW logo en het 719 symbool op de zijkant ronden deze exclusieve zetel af.

Optie 719 lakkleur Galaxy Dust metallic/Titanium Silver 2 metallic.
De kleur Galaxy Dust metallic is een flip-flop afwerking die glinstert in een spectrum van violet tot turkooisblauw, afhankelijk van de lichtinval. Bovendien zorgen de vele grote effectpigmenten voor een uniek visueel effect bij blootstelling aan zonlicht. Deze speciale afwerking wordt gecombineerd met een Titanium Silver 2 metallic spiegel op de brandstoftank. De overgang tussen de twee kleuroppervlakken bestaat uit een met de hand aangebracht rookeffect, bekend van de legendarische R 90 S. Bovendien is het spiegeloppervlak omgeven door een klassieke witte dubbele lijn.

Option 719 Wielen AERO en ICON.
De twee Option 719 wielsets AERO en ICON in respectievelijk de basiskleuren matzilver en matzwart zorgen voor een bijzonder geraffineerde en technisch hoogstaande look. De gegoten lichtmetalen velgen hebben een zesspaaks design. De gefreesde filigraanribben van de spaken zijn een echte blikvanger. De gefreesde zones geven het aluminium een fascinerend contrast met de lakkleur van de wielen – vandaar de naam Contrast Cut.

R 18 en R 18 Classic: Succesvolle marktintroductie met de First Edition modellen.
BMW Motorrad betrad het cruisersegment met de marktintroductie van de R 18 in september 2020, in februari 2021 gevolgd door de R 18 Classic, het tweede lid van de nieuwe modelserie.
De R 18 Classic belichaamt de nostalgische tourer, die teruggrijpt op het begin van de grote cruisers die geschikt zijn voor toertochten. In vergelijking met de zeer puristische R 18 wordt de R 18 Classic vooral gekenmerkt door het grote windscherm, het achterzadel, de zadeltassen, de LED-hulpkoplampen en het 16-inch voorwiel.

Beide R 18-modellen zijn geworteld in de traditie van de historische BMW motorfietsen. Zowel technisch als visueel ontlenen ze aan gerenommeerde modellen als de BMW R 5 en richten ze zich weer op de essentie van de motorfiets: puristische, rechttoe rechtaan techniek en de boxermotor als epicentrum van het rijplezier, gecombineerd met “goede vibraties”.

De zeer succesvolle marktintroductie van de BMW R 18 en de R 18 Classic vond plaats met de First Edition modellen. De productie van deze exclusieve, gelimiteerde modellen stopt al eind juli 2021, nadat er tot nu toe meer dan 13.000 stuks zijn geproduceerd.

Note van de redactie:  Deze speciale editie van de BMW R18 is net als alle BMW”s eenvoudig te verzekeren bij Combi Motors!