Remco van Dijk

De Ninja 400 springt direct in het oog, met zijn typische felgroene Kawasaki kleur en race-looks een mooie motor om te zien. De motor is netjes afgewerkt, heeft een basic dashboard, maar is wel voorzien van een Akrapovic uitlaat. Voor de echte race-ervaring zou een quickshifter niet misstaan, of ben ik gewoon enorm verwend met al die mooie demo’s die wij mogen rijden?

Ondanks dat ik van mijn, iets minder felgroene, Kawasaki Z900 afstapte, heb ik mij echt enorm vermaakt met deze motor. Natuurlijk heeft de motor wat minder vermogen, maar meer dan genoeg om lekker sportief mee te komen in het verkeer. De motor is een lichtgewicht en dat maakt het een fantastische motor in de bochten, echt een motor die zich leent voor een rondje op een circuit. Dat hebben wij niet gedaan, maar ik heb wel even een lekkere oprit/klaverblad op de snelweg opgezocht!

Ben je in het bezit van een A2 rijbewijs en spreekt een sportievere motor je aan? Ga echt een keer een proefritje maken op deze Ninja 400, je bent direct verkocht!

Max Mensink

Vrijdag avond heb ik de Kawasaki Ninja 400 meegenomen naar huis voor een ritje. Ik vond het erg leuk om een keer op deze unieke motor gereden te hebben. Ik heb in totaal een uur op de motor gereden over vooral bochtige wegen, hierdoor ervaar je direct het lichtgewicht van de motor; dit maakt het sturen erg leuk én gemakkelijk!

Op de wat snellere wegen vond ik deze motor iets minder, hier kan je in de route die je uitstippelt eventueel rekening houden. De Ninja 400 is voor mij persoonlijk iets aan de kleine kant, dit merkte ik vooral bij stoplichten bij het stilstaan. De Kawasaki Ninja 400 is een ideale motor om ‘vlieguren’ op te maken, dus als eerste motor is het een ideale fiets! In zijn totaliteit is het een leuke fiets en kijk ik positief terug op mijn eerste ervaringen op de Kawasaki Ninja 400.

Maurits van buren

Ik heb een leuke ervaring gehad op de Kawasaki Ninja 400! Zelf rijd ik een Yamaha MT-07, dus toont de Ninja een leuk verschil in de zithouding en gewichtsverdeling. Dit merkte ik vooral in de bochten; de Ninja gaat hier gemakkelijk en soepel doorheen. In eerste instantie was ik lichtelijk sceptisch over de zithouding en of dit model aan mij besteed. Maar na een heerlijke rit gemaakt te hebben ben ik erg te spreken over de Kawasaki Ninja 400.

Daley Groeneweg

De Kawasaki Ninja 400 is erg licht en wendbaar. Voor mij is dit de eerst motor waarop ik heb gereden na het behalen van mijn rijbewijs. De Ninja ligt goed in de bochten en eenmaal hoog in de toeren toont hij best wel wat pit. Kortom een fijne motor om mee te rijden! Ik weet niet of de Kawasaki Ninja mijn eerst motor gaat worden, maar ik ben in ieder geval meer dan positief verrast!