Amsterdam, 14 februari 2020 – Begin 2019 lanceerde MotoShare en Combi Motors Verzekeringen een allrisk dagverzekering voor dealers actief op het huurplatform. Dit jaar breiden de partijen de samenwerking verder uit. Vanaf 1 januari verzekerd Combi Motors Verzekeringen, naast de dealers, ook alle particuliere motor verhuur op het MotoShare platform.

In 2017 lanceerde MotoShare een huurplatform waarop motorrijders, particuliere motoreigenaren en dealers gemakkelijk motoren kunnen huren en verhuren, van oldtimers en custom motoren tot de nieuwste 2020 modellen. Sinds de lancering zijn er via MotoShare meer dan 15,000 boekingen geplaatst, en 25,000 motorrijders en 60 dealers actief. Op dit moment wordt circa 40% van alle verhuur in Nederland via MotoShare geboekt.

Verhuur wordt echter doorgaans niet gedekt onder de reguliere motorverzekering van een particuliere eigenaar. Daarom moet de reguliere verzekering tijdens de huurperiode worden aangevuld met een extra verzekering. Combi Motors Verzekeringen heeft speciaal voor MotoShare deze additionele verzekering ontwikkeld genaamd ‘MotoShare Polis’. De verzekering vervangt de reguliere motorverzekering alleen tijdens de huurperiode. Hiermee zijn schade of diefstal goed verzekerd en zijn er geen gevolgen voor een eventueel opgebouwde No Claim korting. De verzekering van Combi Motors Verzekeringen is vanaf 1 januari automatisch van toepassing op alle particuliere motoren die via MotoShare worden verhuurd.

Arthur Heppener, directeur Combi Motors: “MotoShare heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van pionier op het gebied van motorverhuur tot vaste waarde op het gebied van de (motor)deel economie. Combi Motors Verzekeringen gelooft in een groei van de deeleconomie in de komende jaren en daardoor is een partnership met MotoShare een logische stap.”

Jos Huisman, directeur MotoShare: “Verzekering is een cruciaal onderdeel van MotoShare. Combi Motors Verzekeringen is in Nederland al jaren dé specialist op motorverzekeringen en verzekeringen van motorverhuur. Wij zijn dan ook verheugd om met de verzekeringskennis van Combi Motors Verzekeringen, de verhuur van motoren samen nog veiliger te maken.”

MotoShare
Op motoshare.nl kunnen motorrijders onderling motoren delen en kun je voordelig een motor huren, direct bij een particuliere eigenaar of dealer in de buurt. Het platform is in 2017 gelanceerd in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) en inmiddels actief in Nederland, België, Spanje en Frankrijk.

Combi Motors Verzekeringen
Al meer dan 25 jaar zijn zij de specialist in Nederland in motorverzekeringen. Op combimotors.nl vergelijk je supersnel 10 tallen mogelijkheden en verzekeraars op premie en voorwaarden. Daarnaast zitten hun adviseurs voor u klaar om u telefonisch met raad en daad bij te staan. Onder het mom, alles kan via internet, maar zij vinden het erg fijn wanneer u gewoon even belt.