Voor het rijden op een motor dient u in het bezit van een motorrijbewijs te zijn. Heeft u een motor gekocht, maar bent u nog niet in het bezit van een rijbewijs? Uw motor moet verzekerd zijn vanaf het moment dat deze op uw naam staat, ook als u geen rijbewijs heeft. Zelfs wanneer de motor in de schuur staat dient deze op zijn minst WA-verzekerd te zijn. 

Motor verzekeren zonder rijbewijs

U dient 18 jaar of ouder te zijn voor het verzekeren van een motor, daarvoor is een motorrijbewijs niet verplicht. Dus indien u bijvoorbeeld rijlessen aan het volgen bent of u wilt een motor voor een ander verzekeren, is dit mogelijk. In het geval van het verzekeren voor “derden” kunnen afwijkende voorwaarden gelden.  Wanneer u een motorverzekering wilt afsluiten, maar geen rijbewijs in bezit heeft, moet u rekening houden met verschillende zaken. Zo bent u nooit gedekt als u toch besluit op de motor te rijden zonder rijbewijs. Met een WA beperkt casco verzekering bent u gedekt wanneer de motor gestald staat en wanneer iemand anders erop rijdt. Wij adviseren u hier verder graag over, neem hiervoor contact met ons op. Er is slechts 1 verzekeraar die uw motor kan verzekeren zonder rijbewijs, dit is Quakel Assuradeuren.

Een motorverzekering afsluiten zonder rijbewijs is zo gedaan

Een motorverzekering afsluiten hoeft niet lang te duren. Een motorverzekering afsluiten is bij Combi Motors Verzekeringen namelijk snel en eenvoudig gedaan. Wilt u verzekeringen vergelijken voordat u deze afsluit? Komt u er wellicht zelf niet uit? Wij staan voor u klaar! Wij gaan altijd zeer deskundig aan het werk wanneer wij voor u verzekeringen vergelijken. Schroomt u niet om telefonisch contact op te nemen via 0172-427035.