De hoogte van uw verzekeringspremie wordt aan de hand van een aantal factoren bepaald. Welke factoren dit zijn, verschilt vervolgens per verzekeraar. Deze factoren zijn voor verzekeraars namelijk een middel om het risico zo specifiek mogelijk in te schatten. Hoe hoger het risico, hoe hoger de premie zal zijn. Aangezien het per verzekeraar kan verschillen, kunt u via Combi Motors Verzekeringen dan ook bij diverse verzekeraars uw motorverzekering en/of autoverzekering afsluiten. Om beter inzicht te krijgen in de hoogte van uw verzekeringspremie geven wij graag meer informatie over de factoren die uw verzekeringspremie kunnen bepalen.

Leeftijd

De leeftijd van de bestuurder is ten eerste een premiebepalende factor. Dit houdt in dat een jonge bestuurder meer zal betalen dan een bestuurder die ouder is. Het spreekt immers voor zich dat een wat oudere bestuurder doorgaans meer ervaring in het verkeer heeft dan een beginnende bestuurder. Hierdoor zou logischerwijs de kans op schade ook kleiner zijn. Als premiebepalende factor ligt het omslagpunt ergens rond de 30 jaar.

Postcode/woonplaats

Waar u woont maakt tevens verschil voor uw verzekeringspremie. Dit is namelijk een manier van de verzekeraar om het risico in te schatten op bijvoorbeeld diefstal. Een motor in hartje Amsterdam kan veelal niet binnen gestald worden. Hierdoor heeft een motor in Amsterdam een groter risico op diefstal dan een motor in een garage van iemand in het noorden of oosten van het land.

Ook is de schadehistorie in een postcode relevant voor uw motorverzekering. Bij sommige verzekeraars gaat de postcodesegmentatie dusdanig ver dat zij op postcode een profiel hebben. Dat wil zeggen dat het zomaar kan voorkomen dat iemand aan de ene kant van de straat een andere premie heeft dan iemand aan de andere kant van een straat.

Schadevrije jaren

Ten derde geven schadevrije jaren de verzekeraars een beeld van het type klant wat zij voor zich hebben. Iemand met een handje vol of zelfs negatieve schadevrije jaren wordt door de verzekeraar bijvoorbeeld aangemerkt als een hoger risico dan iemand met 20 schadevrije jaren. Het is dan ook slim om te kijken hoe de schadevrije jaren het beste ingezet kunnen worden. Uiteraard adviseren wij van  Combi Motors u hier graag bij. Heeft u nog niet zo lang uw rijbewijs? Lees dan dit artikel.

Moto Guzzi verzekeren, Moto Guzzi V9 verzekeren

Het type/soort motor wat u rijdt

Een aantal verzekeraars segmenteert daarnaast ook op type motor. Dit is niet zo specifiek dat bijvoorbeeld een Kawasaki ER-6N een andere premie krijgt dan een Kawasaki ER-6F: beide varianten van dezelfde motor vallen onder het segment “tour”. Daarentegen zal een Kawasaki ZX-6R wel anders gecategoriseerd worden, namelijk als “sport”. Motoren die gecategoriseerd worden als “chopper” en “tour” zijn voordeliger te verzekeren dan motoren die “all-road”, “sport” of “motorscooter” als categorie hebben.

De waarde van uw motor

Deze premiebepalende factor ligt wat meer voor de hand dan de hierboven besproken factoren. Het spreekt immers voor zich dat een goedkopere motor ook goedkoper zal zijn in de verzekering dan bijvoorbeeld een motor van €50.000,-. Het kan voor komen dat de verzekeraar u verzoekt om uw motor te taxeren.

Kilometers per jaar

Als zesde premiebepalende factor kijken verzekeraars soms naar de gereden kilometers per jaar. Hoe meer kilometers u namelijk rijdt, hoe meer risico er is dat er onderweg iets met u gebeurt. Daarom redeneert de verzekeraar: meer gereden kilometers per jaar staat gelijk aan een iets hogere premie.

Winterstop

Een aantal verzekeraars biedt ten slotte aan om een winterstop op de polis te zetten, voornamelijk bij Volledig Casco. In ruil voor een percentage korting mag er óf niet gereden worden in de winter óf is er geen dekking tijdens het rijden in de winter. Twijfelt u over een winterstop op de polis zetten? Lees dan ‘Winterstop wel of niet toepassen?’ en ontdek of zo’n winterstop interessant is voor u.

Assurantiebelasting

Tot slot wordt er 21% assurantiebelasting op een verzekering geheven. Dit is iets anders dan BTW en is dan ook niet te verrekenen.

Heeft u vragen over uw verzekeringspremie? Of wilt u eens kijken of u nog kunt besparen? Bel ons gerust: 0172-427035


Gerelateerde artikelen