20 februari 2020 t/m 23 februari 2020 | Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht

MOTORbeurs Utrecht 2020

Alles voor de motorliefhebber
MOTORbeurs Utrecht is een uniek concept waar echt alles op gebied van motorrijden bij elkaar komt. Alle producten voor motorrijders kun je hier scoren, van motor tot motorkleding, van helm tot slot, van aanhanger tot navigatie, van onderdelen tot verzekeringen. Ook alles op reisgebied voor de actieve rijder, van hotelhoppen in Duitsland tot rallyrijden in Marokko, van een rondreis door Mongolië tot een cursus op het circuit. Je scoort op MOTORbeurs Utrecht tweedehands motoren, maar ook de nieuwste modellen bij de importeurs, al met, alles wat de interesse heeft van de motorrijder. 

MOTORbeurs Utrecht terug in de tijd
MOTORbeurs Utrecht is 36 jaar geleden, in 1984, opgezet door Jan de Rooy samen met een aantal dealers. Dat deden ze omdat de MotoRai in Amsterdam een jaar niet doorging en ze dus ruimte zagen om een motorfeestje te organiseren. Dat was direct een razend succes! File op de snelwegen en bomvolle parkeerplaatsen: het was een enorm groot succes met ruim 27.000 bezoekers. 

Naar Jaarbeurs
Jan de Rooy heeft na dit enorme succes besloten om het nogmaals te organiseren, maar dan een stuk groter. Dit kon in de Jaarbeurs Utrecht met veel meer ruimte en mogelijkheden om te vergroten. Zo gezegd zo gedaan; in 1985 werd de allereerste MOTORbeurs Utrecht in de Jaarbeurs georganiseerd. De eerste 10 jaar werd MOTORbeurs Utrecht georganiseerd in het rechterdeel van het complex in de Jaarbeurs en hal 5 (boven). Daarna is de beurs vergroot en naar de linkerzijde van het complex geplaatst. De Jaarbeurs nam eind jaren negentig de beurs over van Jan de Rooy.
Van oorsprong was MOTORbeurs Utrecht een echte dealerbeurs, maar na het wegvallen van de MotoRai zijn de merken en de importeurs er definitief bijgekomen.

Activiteiten
Op de MotoRai draaide het om de nieuwe modellen en op MOTORbeurs Utrecht ging het voornamelijk om de verkoop van motoren en kleding. Daar was duidelijk veel behoefte aan. Vanaf het begin waren er altijd al activiteiten op het buitenterrein, vooral stunters die hun kunsten kwamen vertonen. Dat is inmiddels uitgegroeid tot een mega event programma met enorme variatie.

Bezoekers
Qua aantallen bezoekers mag MOTORbeurs Utrecht zich meten aan de TT op Assen en de Zwarte Cross in de Achterhoek. Er zijn nog steeds een aantal exposanten die er vanaf de eerste editie bij zijn zoals Arie Molenaar Motors, Hans van Wijk Motoren en Brouwer Motorsport. Zij hebben geen enkele editie gemist. De bezoekersaantallen fluctueerde door de jaren heen tussen de 75.000 en de 100.000 (25e editie) bezoekers. Grofweg staan er op MOTORbeurs Utrecht tussen de 300 en 400 exposanten.

Achter deze toffe beurs schuilt een echte geschiedenis. We hopen dit uiteraard met elkaar nog jaren voort te mogen zetten

Ben jij er komende editie ook bij? Scoor hier je ticket.