Voor een particulier is het verschil tussen een BTW motor en een marge motor niet van toepassing. Een particulier moet namelijk altijd belasting (BTW) betalen. Voor een ondernemer die een motor zakelijk wil verzekeren, kan dit echter weldegelijk verschil uitmaken voor zowel de aanschafprijs als de verzekeringspremie. In deze blogpost geven wij antwoord op al uw vragen rondom een BTW motor en een marge motor. Lees gerust verder om te ontdekken welke optie het beste bij u past.

Wat is een marge motor?

Een marge motor is een motor waarover reeds de BTW is betaald, welke niet is teruggevraagd. Dus voor een volgende (zakelijke) eigenaar niet meer te verrekenen. Wordt deze zakelijke motor weer verkocht, dan is daarover geen BTW meer verschuldigd.

Wat is een BTW motor?

Een BTW motor is een motor waarover de volgende koper de BTW moet betalen. Voor een zakelijke koper is deze BTW terug te vorderen. Dit is ook de reden waarom het zakelijk interessant is, want een particulier kan dat nooit. Deze BTW kunt u namelijk verrekenen met de BTW die betaald moet worden aan het eind van een periode. Wordt deze zakelijke motor weer verkocht, dan is er over deze motor effectief nog geen BTW betaald (want deze is betaald én teruggevorderd). De motor zal dan ook weer verkocht worden als BTW motor.

Kan een motor wisselen van BTW motor naar marge motor of andersom?

Van BTW motor naar marge motor kan, indien er tussentijds een particuliere eigenaar is geweest en de BTW dus is reeds betaald. Van marge motor naar BTW motor is, afgezien van een paar ingewikkelde uitzonderingen, niet mogelijk. Het is dan ook verstandig om hier rekening mee te houden als u interesse heeft in een BTW motor of marge motor.

Welke optie is voordeliger?

In eerste instantie lijkt een marge motor goedkoper dan een BTW motor. In de praktijk zal dat echter niet uit maken, omdat over de BTW motor de BTW nog teruggevorderd mag worden. Hierdoor zijn beide opties vrijwel even voordelig voor u als zakelijke eigenaar. Wij bij Combi Motors Verzekeringen raden u daarom aan om goed te bedenken welke optie simpelweg beter bij u en uw situatie past.

Zakelijk verzekeren

Heeft u interesse om een motor zakelijk te verzekeren? Ook dan zit u bij ons aan het goede adres. Wist u bijvoorbeeld dat het verzekeren van een zakelijke motor als voordeel heeft dat de catalogusprijs en de dagwaarde mogen worden berekend exclusief BTW? Hierdoor ligt het verzekerde bedrag lager en zal de premie ook iets lager zijn. Daarnaast zal bij schade het bedrag tevens exclusief BTW worden uitgekeerd.

Dus wilt u een motor zakelijk verzekeren? Bereken eenvoudig uw verzekeringspremie (exclusief BTW) direct online. Uiteraard kunt u ook bellen naar 0172-427035 of stuur een e-mail naar info@combimotors.nl.