Wij Nederlanders zijn dol op lijstjes, dus wij hebben even voor je op een rijtje gezet welke motoren wij het meest verzekeren, eigenlijk zitten daar weinig verrassingen tussen moeten we eerlijk zeggen. Deze lijst toont overeenkomsten met de lijst die we eerder voor je maakten in 2019.

Plaats 5 wordt gedeeld door 2 iconische motoren;

Yamaha YZF-R1 en de BMW R1250 GS (en GS Adventure). De Yamaha YZF-R1 is al sinds 1998 niet meer weg te denken in de top van het supersport segment. De tweedehands R1’s blijven onverminderd populair op de occasionsites, terwijl ook de nieuwe YZF-R1 de liefhebbers weet te bekoren. Met name ASR biedt een goede verzekering voor de Yamaha YZF-R1; een R1 uit 2010 kun je al WA Beperkt casco verzekeren vanaf €16,36 per maand.

De andere helft van de gedeelde vijfde plek wordt ingenomen door de nieuwe BMW R1250 GS. BMW rijders zijn vaak trouw aan hun merk en een oudere BMW R1200 GS wordt vaak na een aantal jaar ingeruild voor de nieuwere versie. Niet voor niets staat de BMW R1250 GS bovenaan in de verkooplijsten. De nieuwe BMW R1250 GS kun je al WA Volledig Casco (Allrisk) mét 3 jaar aanschafwaarde verzekeren vanaf €48,67 per maand bij Quakel Assuradeuren

Net buiten het podium maar niet minder populair; de Kawasaki Z900. Deze scherp geprijsde motoren gaan als warme broodjes over de toonbank. Ook begint er langzaam aanbod te komen van tweedehands Z900’s. Een verkooptopper die we prima kunnen onderbrengen; een Kawasaki Z900 verzekeren (2019) is zo gedaan; al vanaf €15,57 per maand verzeker je hem Volledig Casco (Allrisk) bij Quakel Assuradeuren, dat is natuurlijk een bijzonder lage premie, geen wonder dat veel klanten ons weten te vinden!

De bronzen medaille is voor de BMW R1200 RT, deze toerbuffel is populair onder de woon-werkrijders en door de hoge verzekerde waarde vinden sommige verzekeraars dit een probleem; maar bij ons niet. Quakel Assuradeuren verzekert deze motor graag; vanaf €25,29 per maand bieden zij al een Volledig Casco (Allrisk) dekking waarbij ook nog eens de helm en kleding voor €1.500,- meeverzekerd is én verhaalsrechtsbijstand én pechhulp standaard inclusief is!

Op de tweede plaats vinden we de Yamaha MT-07. Deze motor is zeer geliefd onder beginnende motorrijders omdat deze ook op 35kW geleverd of teruggevoerd kan worden. Wij verwachten dat de Yamaha MT-07 de rest van het jaar in de top 5 zal blijven staan.

Op nummer 1; net zoals ieder ander rijtje; de BMW R1200 GS. Deze toermotor voert menig verkooplijst al jaren aan, als we de berijders mogen geloven willen ze nooit meer iets anders! Unigarant heeft een scherpe verzekeringspremie als het gaat om een WA Beperkt Casco dekking al vanaf €19,93 per maand. Zo blijkt maar weer voor om je BMW te verzekeren moet je bij Combi Motors zijn!

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vergelijk dan 144 mogelijkheden op premie en voorwaarden. Je kunt de motorverzekering direct online afsluiten, maar even bellen voor persoonlijk advies mag natuurlijk ook!


Gerelateerde artikelen