Attentie diefstalpreventie!

Uw motor is een kostbaar en dierbaar bezit. Bij het verzekeren van uw motor heeft u er wellicht voor gekozen om een Beperkt Casco-dekking of Volledig Casco-dekking af te sluiten. Hierdoor bent u onder andere verzekerd tegen diefstal. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u te voldoen aan de stallingseisen van de verzekeraar. Het is minstens net zo belangrijk dat u zelf een aantal preventiemaatregelen treft. Hieronder een aantal tips:

Gebruik altijd het stuurslot!

Laat uw motor nooit onbeveiligd achter, ook niet als u nog even snel iets uit huis moet pakken of bijvoorbeeld bij een tankstation.

Houdt uw sleutels goed in de gaten!

Het komt voor dat sleutels uit een jas- of broekzak worden ontvreemd. Dus zorg dat u deze altijd bij u draagt. Met de originele sleutel wordt het natuurlijk wel heel eenvoudig om de motor mee te nemen.

Zorg dat de motor niet eenvoudig weg te rijden is

Een motordief wil zo snel mogelijk weg van de plaats waar de motor gestald staat. Indien de motor niet weg te rollen is, ligt de pakkans al een stuk hoger. Dus zorg er voor dat de motor met een ART 4* goedgekeurd kettingslot aan vast object is verbonden. Dat dwingt de motordief er al toe om bijvoorbeeld een slijptol te gebruiken.

Foto: ABUS AUGUST BREMICKER SÖHNE KG

Zorg dat de motor uit het zicht staat

Het liefste in een afgesloten schuur of privé garage. Voor sommige verzekeraars is dit zelfs een eis om de motor tegen diefstal te kunnen verzekeren. Veelal in grote steden is het verplicht om de motor in een afgesloten ruimte, welke alleen voor u en uw familie toegankelijk is, te stallen. Is dit niet mogelijk, zorg er dan voor dat de motor uit het zicht van de openbare weg staat. Indien dit ook niet mogelijk is, dan biedt een motorhoes nog uitkomst. Een dief zal de motor eerst willen zien voordat hij besluit om hem te mee te nemen, dit verhoogt de drempel om toe te slaan.

Gebruik een alarm en/of een lamp met bewegingssensor

Dieven willen niet graag gestoord worden. Een lamp die aan gaat of een alarm wat afgaat stoort de dief in zijn werk, met als gevolgd dat de motordief afhaakt.

Gebruik een track & trace systeem

Mocht de motor dan toch gestolen worden, dan kun je met een systeem als Loqater de motor laten traceren en terug laten halen. Weer kunnen rijden op je eigen motor is toch wel het lekkerste wat er is!

Hieronder een aantal filmpjes van Youtube die aantonen hoe eenvoudig een motordiefstal of een poging daartoe kan zijn.


Gerelateerde artikelen