Winterstop motor

Veruit de meeste motorrijders rijden niet in de winter op hun motor. Het onstuimige weer, eventuele pekel en de verhoogde kans op ongelukken, zijn genoeg redenen om in de winter de motor te laten staan. Je kunt eventueel besparen op de verzekeringspremie van je motor, door het toepassen van een winterstop.

Wat houdt de winterstop van een motorverzekering in?
De verzekeraar gaat ervan uit dat als je niet in de wintermaanden rijdt, je dus ook geen rijschade kunt maken. Hiervoor beloont de verzekeraar je met een korting tussen de 10% en de 15%. Tijdens de winterstop blijft de normale dekking van kracht, alleen de schade die is ontstaan doordat je bent gaan rijden is niet gedekt. Bijvoorbeeld: heb je diefstal meeverzekerd, dan is dit tijdens de winterstop gewoon verzekerd. Loopt je motorverzekering via Unigarant dan ben je niet verzekerd tijdens de winterstop. Heb je twijfels? Neem dan contact met ons op.

Wanneer start en eindigt de winterstop?
De winterstop start vaak op 1 of 15 december en loopt vaak tot 1 maart. Dit is echter per verzekeraar verschillend. Informeer vooraf wanneer de periode bij jouw verzekeraar start en eindigt. Je motor hoeft overigens tijdens de winterstop niet geschorst te worden bij het RDW. Je betaalt wel gewoon wegenbelasting tijdens de winterstop.

Mag ik nog wel gaan rijden tijdens de winterstop?
Is het tijdens de winterstop een hele mooie dag en wil je dolgraag een stukje motorrijden? Is dat toegestaan? Ja en nee. Bij de meeste motorverzekeringen is dit toegestaan, echter is de zogenaamde cascoschade, oftewel je eigen schade, tijdens dit ritje NIET verzekerd. Bij verzekeraar Unigarant is zelfs het hele ritje niet verzekerd en mag je dus nooit of te nimmer tijdens de winterstop op de motor rijden. Check de voorwaarden dus altijd voordat je gaat rijden.

Kan ik tijdens de winterstop nog van de winterstop af?
Stel het blijft niet bij één mooie dag in bijvoorbeeld januari, maar er breekt een mooie periode aan. En nu wil je helemaal van de winterstop af. Is dat mogelijk? Jazeker, middels een telefoontje naar ons via 0172-427035 of middels een mail naar info@combimotors.nl wordt direct de winterstop eraf gehaald. Je moet in dat geval wel de gehele korting terugbetalen aan de verzekeraar.

Wil je advies van dé specialist in motorverzekeringen? Neem dan contact op met ons via 0172-427035.