Motorrijden in een hittegolf

Het weer houdt de gemoederen flink bezig. Een hittegolf is onderweg. Hoe ga je het beste voorbereid de weg op?

  1. Rijd bij voorkeur in de ochtend of de avond, dan is het een stuk koeler. Rond 13.00 uur is het heetste punt van de dag, dan kun je beter in het zwembad liggen.
  2. Kleed je luchtig maar niet onbeschermd! Denk hierbij aan speciale doorwaai jassen, deze hebben wel protectie, maar laten wel rijwind door. Heb je een thermoshirt? Draag deze dan niet alleen in de winter maar juist met deze warmte, deze shirts zorgen ook dat de warmte van je lichaam wordt afgevoerd. Korte broek en slippers? Die kunnen echt niet!
  3. Kies je route zorgvuldig; een citytripje door de stad is niet echt prettig in de warmte. Bij ieder rood stoplicht sta je te smelten, rijwind is wat je wilt! Kies liever voor een route over een dijkje of pak af en toe een stukje snelweg om even uit te waaien.
  4. Zorg dat je voldoende drinkt. Zonder dat je het door hebt zweet je veel sneller in de hitte. Zorg dat je regelmatig een drinkpauze in last. Neem flesjes water mee of pak af en toe een terrasje.
  5. Plaats je telefoon op een koele locatie. De batterij van je mobiele telefoon kan slecht tegen hitte, hierdoor raakt hij veel eerder leeg. Stop hem op een plek waar hij wind vangt, wel zo handig als je Flitsmeister of je route app zo lang mogelijk wilt gebruiken!
  6. Vergeet de zonnebrand niet! Zowel tijdens het rijden (je gezicht en je nek) als op het terrasje zul je de zonnebrand crème hard nodig hebben!
  7. Geniet van het mooie weer, want voor je het weet regent het weer!