Win een jaar lang….

Combi Motors Verzekeringen bestaat dit jaar 25 jaar dat vieren elke maand met een leuke actie!

Tijdens de Motorbeurs 2018 won Hugo den Ouden een seizoen lang gratis motorrijden, dit is zijn verhaal:

En dan staat ie voor je neus…
En nog beter ’s avond in je eigen schuur.
Een nieuwe Yamaha XSR700 Sports Edition.

Ik won deze 2-pitter begin dit jaar op de Motorbeurs via een wedstrijd van Combi Motors Verzekeringen. Ik kon hem ophalen bij Hans van Wijk Motoren om deze gedurende één motorseizoen onder mijn hoede te nemen.

Een prachtig en onverwacht cadeau!

Het was een voor mij onbekende motor, maar het moet gezegd worden, het is een heel fijne, vlot sturende motor met best wat koppel onderin. Het is geen ontembaar beest, maar je kunt er heus kras mee sturen en ’t geluid uit de zwarte, dubbele titanium Akrapovic is aangenaam zonder storend te zijn. Het kleine windschermpje is een mooie aanvulling, maar is puur esthetisch.

Bij een legale kruissnelheid wen je er overigens snel aan dat je soms heen- en weer geslingerd wordt, ga je richting de 180 dan is beide handjes aan het stuur best een strak plan.

Maar je rijdt deze motor dan ook tenslotte vanwege zijn looks, handzame formaat/gewicht en omdat je met slechts 75PK er toch nog best fun mee kan beleven.

Ik heb hem uitvoerig getest in binnen en buitenland, maar deze motor komt nog het beste tot zijn recht in de stad, op bochtige bergweggetjes bij onze Duitse buren en in het woon- / werkverkeer tussen stilstaande, pruttelende koekblikkers.

Het soepele stuurgedrag van deze naked is heel aardig, je hoeft hem vrijwel niet de bocht door te duwen.

De eerste indruk van het vintage solo-zadel (waar je écht niet stiekem je vriendinnetje op kan meenemen) was harder dan gedacht, maar blijkt echter -zeker ook op de langere afstanden- heel vriendelijk voor de billetjes. De cockpit is vrij bescheiden en bestaat uit niets minder dan één ronde digitale klok met daarop alle noodzakelijke info. Een schakelindicator (wat t.o.v. mijn eigen Suzuki SV650S een luxe is) is praktisch. Het stuur staat relatief ver naar je toe en op hoogte, wat de langere ritten erg aangenaam maakt.

Het voordeel van deze motor is dat je hem op allerlei mogelijke manieren kan tweaken en naar je eigen smaak kan aanpassen en verrijken. Er is een enorme berg (vervangings-) onderdelen en accessoires te verkrijgen, met name om het retro karakter nog verder door te voeren. Ik vond deze opstelling echter meer dan prima. En ik zou bijna nog vergeten dat de Sport Edition ook nog is uitgerust met kekke LED-knippertjes en een mooie zwarte, volledig instelbare, rem- en koppelingshendel.

Is er dan helemaal niet op aan te merken? Zeker. Maar dat zijn kleine details. Zo zouden het achterlicht en spatborden wat minder plastic mogen ogen. En voor mensen met een tanktas (met magneten) is een kunststof tank wat onhandig. De voorvering is niet volledig instelbaar, maar hoewel deze niet uitblinkt in instelmogelijkheden is hij zeker niet teleurstellend en werk hij oneffenheden uitstekend weg.

Kortom, een heel fijne motor. Deze roodharige dame heeft mij positief verrast. Dus rij je een XSR700 en je krijgt van mij een duimpje, dan weet je waarom dat is!

Binnenkort gaat de XSR weer terug naar de showroom.

Ik wil nogmaals Combi Motors Verzekeringen bedanken voor het beschikbaar stellen van deze fantastische prijs en Hans van Wijk Motoren voor het klaarmaken en uitleveren.