Een op de 10 Nederlanders gaat jaarlijks een of meerdere keren op wintersport. Een sportieve bezigheid, afgewisseld met apfelstrüdel, schnitzel en après-ski. Tijdens deze vakantie zit een ongeluk in een klein hoekje, deze kunnen tot onverwachte kosten leiden. Dan is het fijn als u goed verzekerd bent, bijvoorbeeld met een aanvullende wintersportdekking op uw reisverzekering.

Huh? Combi Motors en wintersportdekking?

We horen u denken; ik heb toch mijn motor bij jullie verzekerd, waarom beginnen jullie over een wintersportdekking? Sinds kort hebben wij de mogelijkheid om ook reisverzekeringen aan te bieden; handig voor als u langer met de motor op reis gaat, maar dus zeker ook voor andere vakanties zoals wintersport.

Wintersportdekking, wat valt daaronder?

Een wintersportdekking is geen losse verzekering maar een aanvullende dekking op uw reisverzekering. Bekijk dan ook goed uw polis of deze aanvullende dekking is opgenomen.

Met een wintersportdekking bent u verzekerd tegen schade of diefstal van uw uitrusting, inclusief eventuele kosten voor het huren van vervangende uitrusting. Bovendien worden onvoorziene uitgaven gedekt, zoals de kosten voor helikoptervervoer, ambulance of hulpverlening. Dit zijn namelijk kosten die NIET bij uw basis reisverzekering zijn inbegrepen.

Dekking medische kosten

Medische kosten vallen niet binnen een wintersportdekking. Voor een medische dekking zou u bij uw zorgverzekering of reisverzekering polis kunnen nagaan of u medisch verzekerd bent in het land waar u heen gaat en in hoe u precies verzekerd bent. Sommige verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld slechts een deel van de medische kosten, indien de medische zorg in dat land veel duurder is dan in Nederland. Met een wintersport component in uw zorgverzekering bent u verzekerd  voor onvoorziene medische kosten tijdens u wintersport vakantie.

Advies

Het is van groot belang voor reizigers om de specifieke voorwaarden en dekkingen van de aanvullende wintersportdekking zorgvuldig te lezen voordat ze op vakantie gaan. Zo kunnen zij ervoor zorgen dat ze voldoende beschermd zijn tegen de risico’s die gepaard gaan met wintersportactiviteiten, en met een gerust hart genieten van hun welverdiende vakantie in de sneeuw.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen met betrekking tot uw reisverzekering? Neem gerust contact op via 0172-427035, wij denken graag en vrijblijvend met u mee!