Premier Rutte kondigde gisteravond aan dat vanaf 15 juni het reisadvies voor diverse Europese landen van Oranje naar Code Geel gaat. Dit betekent dat in plaats van het advies om alleen noodzakelijke reizen te maken, nu het advies geldt dat u de veiligheidsmaatregelen in Nederland en in het desbetreffende land in acht moet nemen.

Voor de volgende landen geldt nog een Code Oranje: Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Ook geldt dit nu nog voor Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland, echter is de verwachting dat dit advies tussen 15 juni en 5 juli versoepeld gaat worden.

U kunt dus prima een weekendje naar Duitsland of België op de motor, daarbij wordt er wel van u verwacht dat u 1,5 meter afstand in acht neemt en drukte vermijd.

Uw motorverzekering kijkt niet naar een reisadvies in een bepaald land, dus u bent gewoon verzekerd als u naar een Code Oranje gebied als Frankrijk of Spanje zou gaan.

Het reisadvies kan alleen van invloed zijn op de snelheid van het repatriëren van uw motor na een ongeval, uit het buitenland naar Nederland.

Uw reisverzekering doet dit echter wel, zij hebben in hun voorwaarden opgenomen dat een negatief reisadvies er voor zorgt dat u niet verzekerd bent in een land. Houdt hier dus rekening mee!


Gerelateerde artikelen