Er zijn diverse soorten verzekeringen die u voor uw motor kunt afsluiten bij Combi Motors Verzekeringen. De kosten en vergoedingen verschillen met het type motorverzekering. Om de keuze voor u wat makkelijker te maken, bespreken we op deze pagina wat een motorverzekering met All Risk dekking precies inhoudt. De term All Risk is eigenlijk niet de juiste, deze impliceert dat alle risico’s zijn verzekerd, dat is niet het geval; de officiële benaming is een WA Volledig Casco dekking. Gewapend met deze informatie kunt u vervolgens een weloverwogen beslissing nemen. 

Wat is een All Risk motorverzekering?

Dit is een verzekering die u verzekerd bij schade door eigen toedoen. Hiertegenover staat dat de premiekosten voor een motor All Risk verzekeren hoger uitvallen dan bij verzekeringen met minder dekking, zoals een WA of WA+ (beperkt casco) verzekering. De afweging of een All Risk verzekering de extra kosten waard is, is geheel aan uzelf. Het kan verleidelijk zijn om voor de goedkoopste optie te gaan, een standaard WA verzekering, maar wanneer u daadwerkelijk schade krijgt kan die optie juist duurder uitvallen.

Bovendien begrijpen wij als motorrijders en liefhebbers als geen ander dat u zuinig bent op uw voertuig. Daarom kan een All Risk motorverzekering voor de lange termijn een betere match zijn. Met deze verzekering kunt u met een gerust hart rondrijden op uw prachtige motor.

WA Volledig Casco motor verzekeren

Een andere benaming voor een All Risk verzekering is een ‘Wettelijke Aansprakelijkheid Volledig Casco verzekering’. Een standaard Wettelijkheid Aansprakelijkheid (WA) verzekering is in Nederland verplicht voor auto’s en motoren. Zonder verzekering mag u namelijk de weg niet op. Met een standaard WA bent u echter alleen verzekerd voor schade aan anderen. Met een Volledig Casco (oftewel All Risk) verzekering ben je ook verzekerd voor diefstal, brandschade en schade aan de eigen motor.

Verzekeraars die een All Risk motorverzekering aanbieden:

Allianz
Ansvar Idéa
ASR
De Goudse
Klaverblad
Nationale Nederlanden
Quakel Assuradeuren
Unigarant

Past een All Risk motorverzekering bij mij?

De beslissing om extra premie te betalen voor een WA volledige casco kan een lastige knoop zijn om door te hakken. Wij van Combi Motors Verzekeringen helpen u dan ook graag om de juiste keuze te maken. Tip: houd er rekening mee dat bij schade de verzekeraar uitgaat van de dagwaarde van de motor. Als u een nieuwe of relatief nieuwe motor heeft, dan is een All Risk verzekering een aantrekkelijke optie. U kunt dan zelfs nog overwegen of u de aanschafwaarde mee wilt verzekeren. Zo ontvangt u in plaats van de dagwaarde, de aanschafwaarde. Bij een oudere motor met lagere dagwaarde is een standaard WA verzekering allicht de betere optie. 

Zoekt u de goedkoopste motorverzekering met All Risk dekking? De uiteindelijke kosten hangen af van uw profiel. Door verschillende motorverzekeringen te vergelijken met elkaar ziet u direct wat de beste opties zijn voor uw wensen en situatie.

Hulp nodig?

U kunt altijd contact met ons opnemen als u er zelf niet uitkomt. Onze behulpzame medewerkers staan maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur. Geef ons bijvoorbeeld een belletje. Dan beantwoorden we direct al uw vragen. Daarnaast kunt u ook een e-mail sturen of het contactformulier invullen. Samen sluiten we vervolgens de beste motorverzekering af!