Bij het aanvragen van een motorverzekering is het een van de standaard vragen; wilt u een winterstop. De winterstop houdt in dat u (afhankelijk van de verzekeraar) van 15 december tot 1 maart niet verzekerd bent.

De winterstop heeft alleen meerwaarde als u voor een Volledig Casco/Allrisk dekking kiest. Indien u een WA dekking of een WA Beperkt Casco dekking heeft, heeft de winterstop niet zo veel toegevoegde waarde.

Maar wat zijn precies de voor- en nadelen?

Voordelen van de winterstop:

  • U ontvangt een premiekorting tussen de 5% en 15%
  • U heeft nog gewoon een Beperkt Casco dekking, dus u bent gewoon verzekerd tegen diefstal.

Nadelen van de winterstop:

  • Indien het een mooie dag is tijdens de winterstop dan heeft u geen of een beperkte verzekering. Afhankelijk van uw verzekeraar wordt het rijrisico uitgesloten, bij sommige verzekeraars mag u zelfs helemaal niet rijden.

Wijzigen van de winterstop:

Besef u goed dat het wijzigen van uw keuze voor wel of geen winterstop een aantal financiële gevolgen met zich mee kan brengen:

  • Een verzekeraar kan wijzigingskosten met zich meebrengen
  • Indien u de winterstop opheft, dan betekent dat dat u de premiekorting laat vallen, maar dat betekent ook dat u mogelijk nog een restbedrag bij moet betalen. Deze korting wordt namelijk over het hele jaar toegepast. Informeer daarom vooraf goed hoeveel u dit gaat kosten. Het kan zomaar voor komen dat een vroeg voorjaarsritje u tientallen euro’s aan bij te betalen verzekeringspremie kost!

Wilt u weten of het aanpassen van de winterstop op uw polis zinvol is? Neem gerust contact met ons op: 0172-427035 of stuur een mailtje naar info@combimotors.nl.


Gerelateerde artikelen